NADČASOVÝ MINIMALISMUS Z PETROHRADU

Asi málokterá žena si dokáže představit opustit domov bez kabelky, tašky či batohu. Kam by všechny nezbytnosti uskladnila při přemisťování se z bodu A do bodu B, že? Šatník většiny žen zahrnuje praktickou kabelku, která pojme větší množství nákladu, dál batůžek, který slouží především ve dnech, kdy je zapotřebí pohodlí, a v neposlední řadě malou kabelku, jejíž služby ženy využívají ve chvílích, kdy potřebují mít u sebe jen ty skutečně nejdůležitější věci v podobě telefonu, klíčů a peněženky. Hledáte-li něco ze zmiňovaného a toužíte-li po autorské handmade tvorbě, pak podejte svou pravici značce ARNY PRAHT, která přináší nadčasový minimalismus až z ruského Petrohradu.

ARNY PRAHT je láska na první pohled.

Že kabelky, tašky a batohy neslouží pouze k přepravě nezbytností, nýbrž jsou i velmi důležitými a především ženami milovanými módními doplňky, ví petrohradská značka ARNY PRAHT moc dobře. Stejně tak si petrohradští výrobci uvědomují, že tyto nepostradatelné praktické doplňky dokonale podtrhují osobnost každé ženy. Od toho se odvíjí jejich ruční výroba, která klade důraz na čistý minimalistický design a kvalitu zpracování. Jednoduché designy a tvary ladí ke všemu a dají se nosit prakticky pro jakoukoli příležitost. ARNY PRAHT vzniklo z lásky k rukodělné činnosti už počátkem dvacátých let dvacátého století a stalo se rodinnou firmou s tradicí.

Batohy různých velikostí jsou v minimalistickém duchu.

NEJSOU TO JEN KABELKY

Vizí ARNY PRAHT není jen výroba kabelek, tašek, batohů a ledvinek. Je jí i spojování podobně smýšlejících lidí plných originálních nápadů, kteří považují módu i samotný proces tvoření za jeden ze způsobů sebevyjádření. Filozofií značky je i představa, že kabelky a batohy jsou věci, které máme milovat a využívat je na maximum. Při tvorbě nákresů i samotné výrobě se klade důraz na to, aby módní doplňky byly dobře kombinovatelné s oděvy a aby jejich nositelky dostaly co nejvíce příležitostí k jejich využití. Zkrátka kabelka je k tomu, aby byla milována, nikoli k tomu, aby se na ni snášel prach ve skříni.

OD KLOBOUKŮ KE KABELKÁM

Vášeň pro ruční výrobu se zrodila už v prvních desetiletích dvacátého století, kdy Heinrich Praht v Markstadtu vyráběl klobouky, které si společnost velmi oblíbila. V roce 1961 připadla rodinná firma Arnoldu Prachtovi, jehož největší zásluhou bylo obohacení sortimentu o kabelky a peněženky. Zlomovým rokem byl rok 1994, kdy se díky Vladimiru Prahtovi výroba přesunula do Petrohradu. A právě v této době vznikla úplně první série čistě dámských tašek. Roku 2014 dostala značka své jméno, které odkazuje na dlouholetou rodinnou řemeslnou tradici. Od této doby se na výrobě podílejí významní ruští designéři a obohacují tak ARNY PRAHT o originální nápady, přičemž se stále snaží zachovat rodinnou tradici.

POMOC ARNY PRAHT NENÍ CIZÍ

Žijeme v době, kdy velké množství lidí přichází o práci i o domovy kvůli aktuální covidové situaci. Spousta lidí potřebuje pomoc ostatních. A to nejen v této době. Nešťastné momenty za život potkají vskutku hodně lidí a ARNY PRAHT má snahu pomáhat. Proto od roku 2020 přispívá na charitativní projekty.

ECO-FRIENDLY DESIGN

Každá fáze výroby minimalistických kabelek a batohů je ohleduplná k životnímu prostředí. V ARNY PRAHT se snaží neničit přírodu a v ní žijící zvířata. Láska ke zvířatům je patrná i v použití materiálů. ARNY PRAHT používá pouze umělou kůži, která je ekologická a k planetě etická. U výrobců získala oblibu i díky tomu, že je netoxická, hypoalergenní a odolná proti vlhkosti, opotřebení i mrazu.

ARNY PRAHT vyrábí kromě batohů i kabelky a ledvinky.