PODPORA ŽEN, LOKÁLNOSTI, ZERO WASTE VÝROBA I TOUHA PO NEOBVYKLÉM - TO VŠE STOJÍ ZA ŠPERKY LUCENT

Každý výrobce handmade produktů je jedinečný. A tvorba každého umělce má svého osobitého ducha. To pochopitelně platí i o britském výrobci handmade šperků, které stojí na krásné představě, že všechny věci mají svůj příběh. Včetně šperků. Podle výrobce Lucent se v nošených špercích ukrývají naše sny, přání, myšlenky i vzpomínky. Design šperků se opírá o krásu decentnosti a elegance. Čím je Lucent unikátní, jak samotná značka vznikla a jaké jsou její priority, se dočtete právě v tomto článku, který vám představí Lucent v celé jeho kráse.

Lucent

TOUHA PO VÝROBĚ NĚČEHO NEOBVYKLÉHO

Pro většinu handmade tvůrců je snem tvořit něco jiného, než co nabízejí konvenční značky. A Lucent není výjimkou. Značka vznikla po jakémsi zklamání z toho, co konvenční obchody se šperky a bižuterií nabízejí. Cílem se stalo vytvoření něčeho výjimečného, co pohladí srdce a povzbudí mysl. Snaha propojit šperky s vnitřním světem jejich nositelky se odráží v každičkém jednotlivém šperku. Šperky Lucentu tedy mají pomáhat k sebevyjádření slečen i dam každé věkové kategorie.

Tým britské značky Lucent tvoří (ne)obyčejní smrtelníci. Věří ve výjimečnost každého člověka, a tak ve svých řadách mají lidi různých povah se širokým spektrem zájmů, názorů. Jsou mezi nimi jak nadšení sportovci nebo vášniví čtenáři, tak i milovníci kávy či fanoušci filmů. A především se jedná o lidi, kteří vyzdvihují nádheru ruční výroby nad výrobou strojovou a sériovou.

PODPORA LOKÁLNOSTI

Veškeré výrobky vznikají na území anglického města Norwich. Základním principem studia Lucentu je rozvíjení kariéry a řemesla v tamní oblasti a podpora sounáležitosti s dalšími podobně smýšlejícími podniky a tvůrci. Krystaly i další materiály Lucentu poskytuje rodinný podnik, který je získává od tamních obchodníků. Podpora lokálních prodejců je pro Lucent velmi důležitá, a tak nevyužívají velkoobchodních transakcí. Avšak jejich smysl pro komunitu nekončí na hranici města, ale zachází daleko za ni. Svým vnímáním stavu životního prostředí i s vyjádřením soucitu s lidmi, kteří byli v životě postaveni před nelehké úkoly, se s lokálností (samozřejmě jen v dobrém slova smyslu) rozcházejí a snaží se společnými silami pomáhat.

Lucent

POMOC CHARITĚ I PLANETĚ

Nejen podpora lokálních prodejců, ale i podpora těch, kteří v životě neměli tolik štěstí, není Lucentu cizí. Velká část týmu je složena především z žen, které vnímají, že mají výhody sebevyjádření a podnikání, jichž v by v jiných zemí dosahovaly s velkými obtížemi. Toužíc po tom, aby měly všechny ženy na celém světě stejné příležitosti k podnikání a dobré podmínky pro život poskytují pomoc charitě Women for Women International. Ta se soustředí na ženy ze zemí zasažených válkami a konflikty.

PERFEKTNÍ UKÁZKA TOHO, ŽE ČLOVĚK MŮŽE TVOŘIT BEZ ZATĚŽOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Kromě lásky k rukodělným činnostem i k lidem sdílí tým Lucentu lásku k přírodě. Jako velcí milovníci divokých přírodních krás se snaží být maximálně zodpovědní a vytvářet minimum odpadu, které by mohlo všechnu tu krásu zatěžovat. Aby nevznikal odpad z neprodaných výrobků, posílají je charitám či je znovu použijí do výroby nových designů. I pro nevyužité komponenty se hledá další uplatnění. Veškerý šrot z drahých kovů se roztaví a znovu použije. Ani jedna položka díky tomu neskončí na skládce. Výrobní studio, kanceláře i veškeré procesy jsou bez přítomnosti jednorázových plastů. A k tomu všemu minimalizují vytvořený odpad skutečně na minimum - tedy na nulu. Využívají vlastních recyklačních procesů všude, kde je to jen možné. Co není v jejich silách recyklovat, putuje ke společnosti, která přiloží ruku k dílu. Mimo to Lucent používá recyklované obaly i ekologicky šetrný tisk. Tištěné materiály jsou vyrobeny z recyklovaných kartiček a pro tisk se používají ekologicky šetrné inkousty. Obaly určené pro expedici jsou rovněž z recyklovaných materiálů a navíc jsou biologicky rozložitelné.

JAK HANDMADE ŠPERKY LUCENT NOSIT

Etická a zodpovědná výroba (podpořená kouzlem řemeslné rukodělné činnosti) i distribuce šperků Lucent pohladí na duši nejednu jejich nositelku. Šperky působí elegantním dojmem a vyzařují krásu jednoduchosti. Díky jejich minimalistickému vzhledu je možné kombinovat je poměrně snadno. Avšak má to jisté pravidlo - méně je více. V případě kombinací se držte stejných barevných tónů i elegantního stylu. Můžete si vychutnat sílu decentnosti s pomocí malých a nenápadných šperků, ale i zvýraznit svůj celkový look za pomoci větších a výraznějších náhrdelníků či náušnic. Krásně ozdobí halenky a košile s výstřihem i bez něj. Během jarní a letní sezóny mohou dokonale rozzářit i jakékoli ležérní šaty.